Kaikkien eläintenpitäjien, joilla on seuraavia eläimiä, on rekisteröidyttävä eläintenpitäjiksi: nautakarjaa, sikoja (myös minisika), lampaita, vuohia, siipikarjaa (esim. kanoja, hanhia tai kalkkunoita), mehiläisiä, kimalaisia, turkiseläimiä (minkkejä, kettuja tai supeja) tai kameli- ja hirvieläimiä. Eläintenpitäjäksi on rekisteröidyttävä eläinten määrästä tai käyttötarkoituksesta riippumatta. Myös lyhytaikainen pito on ilmoitettava, esim. kesän yli pidettävät eläimet. Ilmoitus tulee tehdä ennen eläintenpidon aloittamista!

UUTTA: Hevostenpidosta tulee myös tehdä ilmoitus! Jos hevosenpito on aloitettu ennen 20.4.2017, ilmoitus tulee tehdä viimeistään 31.12.2020.

 

Voit tehdä eläintenpito- ja pitopaikkailmoituksesi nettipalvelun kautta: https://epr.ruokavirasto.fi.

 

Sähköisen asioinnin kautta voi myös päivittää aiemmin ilmoitettuja tietoja. Sovellukseen kirjaudutaan omilla pankkitunnuksilla. Eläintenpito voidaan sovelluksessa ilmoittaa toimijan henkilötunnuksella tai maatilatunnuksella.

Voit kuitenkin jatkossakin tehdä nämä ilmoitukset oman kuntasi maataloustoimiston kautta. Voit lähettää lomakkeet sähköpostin liitteenä sähköpostiimme Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Lomakkeet rekisteröintiin sekä asioihin jotka liittyy nautarekisteriin, sikarekisteriin ja lammas- ja vuojirekisteriin löydät täältä.

 

Miksi eläintenpito ja eläimet on rekisteröitävä?

Lue lisää asiasta täältä.

 

Lisää tietoa eri eläimistä ja niiden rekistereistä (klikkaa):

Nautakarja

Lampaat ja vuohet

Siat

Siipikarja

Turkiseläimet/kameli- ja hirvieläimet/mehiläiset ja kimalaiset

Hevoset