Birgitta Berg toimii psykologina Psykososiaalisessa yksikössä. 

 Saan toteuttaa omia ideoitani, työskennellä sallivassa työyhteisössä ja olla oma itseni.

Näin kuvailee psykologi Birgitta Berg työtään K5:ssä.


Birgitta Berg työskentelee aikuispuolen psykologina K5:n Psykososiaalisessa keskuksessa Närpiössä. Hänen työpisteensä sijaitsee Närpiössä, mutta yhtenä päivänä viikossa Birgitta ottaa vastaan potilaita myös Kristiinankaupungissa.

Hänen työtehtäviinsä kuuluvat keskustelut ja erilaisten tutkimusten tekeminen. Potilaat tulevat Bergin vastaanotolle puhuakseen erilaisista arjen haasteista. Kyseessä voivat olla yksilökeskustelut, mutta hän hoitaa myös pari- ja perhekeskusteluita. Hän tekee myös kognitiivisia tutkimuksia, persoonallisuustutkimuksia ja työkykyyn liittyviä tutkimuksia.

– Tavallisen työpäivän aikana minulla on keskimäärin neljä asiakastapaamista, mikä noudattaa myös Psykologiliiton suositusta. Tavallisesti minulla on eniten yksilökeskusteluja, mutta nyt on tullut enemmän myös parikeskusteluja. Tapaan useimmiten työikäisiä potilaita, Berg kertoo.

Yksi asia, mitä Birgitta Berg arvostaa työssään, on mahdollisuus työskennellä vaihtelevien ryhmien kanssa. Ihmisten kohtaaminen on hänelle sydämen asia.
Monesti ajaessani kotiin töistä tulen ajatelleeksi, miten onnekas olen, kun saan tavata kaikki nämä ihmiset ja heidän todellisuutensa.

– Työ on haasteellista ja vaikeaa, hetkittäin myös erittäin surullista. Tunnen suurta luottamusta siitä, että saan osallistua toisten ihmisten elämään ja yhdessä heidän kanssaan etsiä ratkaisuja, hän jatkaa.

Birgitta Bergillä on pitkä työkokemus K5-kuntayhtymän palveluksessa. Hän on ollut mukana siitä asti, kun K5:n Psykososiaalinen yksikkö perustettiin vuonna 2012 ja hänellä on paljon hyvää sanottavaa työnantajastaan. Erityisesti hän haluaa nostaa esiin työyhteisöään ja kollegoitaan.

– Täällä ei tarvitse olla yksin. Pohdimme asioita ja ratkaisemme ongelmia yhdessä. Autamme toisiamme. Työ on hauskaa ja antoisaa, vaikkei se aina olekaan helppoa, Birgitta toteaa.

Hän on ylpeä K5:n modernista ajattelutavasta, avoimuudesta ja uuden tutkimustiedon hyödyntämisestä. Työnantajana K5 on vastaanottavainen ja huomaavainen.

– Työnantajamme tarjoaa meille myös mahdollisuuden huolehtia terveydestämme ja itsestämme työajalla. Birgittaa toteaa lopuksi, että työnantaja tarjoaa myös työnohjausta siitä kiinnostuneille.