Siv Eklund-Österberg työskentelee Närpiön Psykososiaalisessa yksikössä  

Närpiössä sijaitsevassa K5:n psykososiaalisessa keskuksessa työskentelee lääkäreitä, psykiatri, psykologeja, sairaanhoitajia, sosiaalityöntekijöitä, puheterapeutteja ja mielenterveyshoitajia. Siv Eklund-Österberg on yksi keskuksen työntekijöistä.

 

Pohjimmiltaan Siv Eklund-Österberg on farmaseutti, mutta 30 vuoden apteekkiuran jälkeen hän päätti vaihtaa alaa. Nykyään hän on sairaanhoitaja ja valmistuu pian psykiatriseksi erikoissairaanhoitajaksi. K5:n hän löysi harjoittelujaksojensa aikana.

 

- Tunsin heti, että tätä haluan tehdä! K5 panosti henkilöstöönsä ja heidän terveytensä edistämiseen. Ilmapiiri oli hyvä.


Yhtenä päivänä hänen esimiehensä mainitsi, että olisi tarvetta sijaiselle, ja Eklund-Österberg tarttui tilaisuuteen. Pitkän uran ja aikuisopintojen jälkeen oli yksinkertaisesti aika vaihtaa suuntaa.

Siv Eklund-Österberg työskentelee psykososiaalisen yksikön liikkuvassa tiimissä, joka toimii koko K5:n alueella. Hän huolehtii myös keskuksen uusien asiakkaiden kartoituksesta ja tukipuheluista. Tavanomaisena työpäivänään hän ottaa vastaan asiakkaita ja pitää tukikeskusteluja.


- Teen muun muassa erilaisia testejä. Liikkuvan tiimin työssä päivät ovat hyvin vaihtelevia. Koskaan ei etukäteen tiedä, mitä päivä tuo tullessaan. Useimmiten kyse on kiireellisistä asioista ja asiakkaiden luo tehtävistä kotikäynneistä. Joka viikko on saatavana akuuttiaikoja.

Liikkuva tiimi toimii Siipyystä Maalahteen ulottuvalla alueella.

- Tässä työssä saa siis varautua ajamaan paljon kelillä kuin kelillä, toisinaan myös liukkailla kyläteillä, Siv Eklund-Österberg naurahtaa.
Eklund-Österbergin mielestä parasta työssä on kaikki ihmiskontaktit. Se, että saa hoitaa heitä sillä tavalla kuin K5 tekee, ja pyrkiä asiakkaiden parempaan terveyteen.
- Arvostan paljon moniammatillista työtapaamme. Huomioimme potilaan kokonaisuutena ja työskentelemme yhdessä sen eteen, että hän voisi paremmin. Kyse ei ole pelkästään psyykestä, vaan myös sosiaalisesta puolesta ja kuntoutuksesta. Kaikkien ongelmien ratkaiseminen edellyttää useamman henkilön työpanosta, Siv Eklund-Österberg toteaa.


Yksi työn hyvistä puolista on itsenäisyys. Saa itse suunnitella työpäivänsä ja sen, milloin ottaa vastaan potilaitaan. Kukin vastaa itse omasta ajanvarauksestaan. Sen lisäksi on suora yhteys asiakkaisiin.

- Mielestäni terveyden edistämistunti on hyvä etuus. Se tarkoittaa sitä, että voi tunnin ajan viikossa harrastaa valitsemaansa liikuntaa työajalla.

- Osa työntekijöistä käy kuntosalilla lounaan yhteydessä. Itse tapaan käyttää liikuntatunnin siten, että käyn lenkillä kolmen koirani kanssa – joko työpäivän alussa tai lopussa.


Siv Eklund-Österberg nostaa myös esiin keskuksen yhteenkuuluvuuden tunteen. Säännölliset digitaaliset kokoukset kokoavat yhteen eri toimipisteissä työskentelevän tiimin.

- Meillä on hyvä työyhteisö, jossa autamme ja tuemme toisiamme! Tarvittaessa istumme alas ja mietimme ratkaisuja erilaisiin ongelmatilanteisiin, Eklund-Österberg kertoo.
K5 ymmärtää jatkokoulutuksen olevan tärkeää, jotta henkilöstö voi kehittää osaamistaan uusimpien tutkimustulosten mukaisesti. Työnantaja antaa koko henkilöstölle mahdollisuuden jatkokouluttautumiseen ja on myös tarkkaavainen mahdollisten koulutustarpeiden suhteen.


-Jatkokoulutuksen avulla voimme kehittää toimintaamme entistäkin paremmaksi ja löytää mahdolliset potilaat.